maandag 27 augustus 2012

THE FUTURE IS NOW

"Internet Radio" is de toekomst van "DE RADIO" !

Binnenkort luisteren we zelfs via onze GPS in de wagen naar de RADIO, dus ook naar "internet radio's" ... Geen problemen meer met "frequenties", "zendbereik", en meer van die ongemakken. Even duidelijk maken dat ik het hier (vooral) niet heb over "bestaande radio's" die via het internet "streamen" !

Een programmamaker uit Australiƫ, Amerika, Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika (wherever), kan lid worden van een "Belgische station" en zijn programma's daar laten uitzenden.

Mensen vragen me dan wel eens hoe het met het "live" aspect van "radio maken" zit. Wel op het moment Je live "ON AIR" bent kan Je tegelijk via facebook (van bij Jou thuis, zonder aanwezig te zijn vanwaar Je programma uitgezonden wordt) in contact met Je luisteraars zijn. En ben je toch LIVE met het hele gebeuren betrokken.

The SKY is the LIMIT ...

Als "luisteraar" kan Je dus op Je werk, op Je vakantiebestemming, wherever, naar Je favoriete INTERNET RADIO luisteren, zonder beperkingen, via Je PC, I-Pad, Smartphone ...

The SKY is the LIMIT
...

Programmamakers blijven via (bijvoorbeeld) FACEBOOK met elkaar in contact ... etc ..

Waar is de tijd dat ik mijn programma's nog op cassetten opnam ? en de week daarna datzelfde cassette hergebruikte voor het volgende programma ? In het digitale tijdperk mix Je als programmamaker (die niet live op antenne kan gaan) thuis op Je PC, aan 320 Kpbs, je programma, stuurt dat naar de server van de radio, en Je programma gaat zonder enig kwaliteitsverlies ON AIR.

Dit is geen fantasie, maar de realiteit ...

THE FUTURE IS NOW ...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten